Experienţă de voluntar

VOLUNTARIAT LA TEATRU!!!

Sâmbătă, 15 octombrie 2011, de la ora 15:00, a avut loc la Teatrul de Păpuşi din Baia Mare spectacolul de ”Sul treno Firenze-Milano”. Scurta piesă de teatru a fost scrisă şi regizată de Sara Gradoni, o voluntară din Italia. Ea a lucrat cu un grup de copii talentaţi de la Şcoala cu cls I-VIII, Ioan Slavici din Tăuţii de Sus. Copiii au contribuit şi la scrierea celor trei acte care compun piesa, venind cu idei şi sugestii. Repetiţiile au durat 2 luni, timp în care Sara s-a întâlnit săptămânal cu elevii, după programul de la şcoală. Piesa este rezultatul final al orelor de limbă italiană pe care Sara le-a avut la Şcoala din Tăuţii de Sus.

Pe lângă piesa de teatru, Sara a mai desfăşurat şi alte activităţi în cadrul comunităţii locale: ore particulare de limbă engleză pentru copii, ore de limbă italiană pentru începători, vizite săptămânale la Centrul de primire în regim de urgenţă, unde a adus o rază de lumină copiiilor de acolo.

Sara este găzduită de Team for Youth Association în proiectul “Us. Them. Smile”, finanţat de Comisia Europeană, prin Programul Tineret în Acţine.

Voluntarul Yunus a predat japoneză elevilor băimăreni

Săptămâna aceasta a avut loc încheierea oficială a cursului de limbă japoneză, susţinut de voluntarul Team for Youth, Yunus Kayan. La curs, care a durat 3 luni, au luat parte 15 participannţi, în mare parte elevi de liceu. Aceştia au fost împărţiţi în două grupe, şi se întâlneau o dată pe săptămână.

Ultima lecţie a fost una mai specială. Cursanţii şi-au pictat numele şi diferite proverbe în caractere Kanji şi Hiragana, pe Kakejiku, o pânză specială. După sesiunea de pictat, Yunus a pregătit un film japonez, la vizionarea căruia au fost invitaţi şi ceilalţi voluntari T4uth.

Yunus este găzduit de Team for Youth în cadrul unui proiect internaţional, finanţat de Comisia Europeană. Proiectul lui durează 6 luni, şi se încheie la sfârşitul lunii. Activitatea lui principală a fost cursul de japoneză, dar pe lângă asta a mai desfăşurat activităţi la casele de tip familial din Baia Mare.

Săptămâna Naţională a Voluntariatului

http://www.voluntariat.ro/snv.htm

http://www.emaramures.ro/stiri/49046/VOLUNTARIAT-Carti-vii-targ-de-mancare-traditionala-si-ateliere-de-jonglerie-in-Saptamana-Nationala-a-Voluntariatului-

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s